18. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského Marseille. Tato lahodná polévka je plná čerstvých mořských plodů, rajčat a aromatických bylinek. Připravte si ji doma a užijte si bohatou chuť moře ve svém talíři. S receptem na bouillabaisse se stanete skvělým kuchařem a vaši rodinu a přátele nadchne krémovou a chutnou polévkou. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento fantastický recept ještě dnes!
Suroviny
- 400g rybích filetů (např. losos, treska, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 500 ml rybího vývaru
- 200 ml bílého vína
- čerstvá petržel
- olivový olej
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a papriku.
- Přilijeme rybí vývar a bílé víno, přidáme provensálské bylinky a necháme vařit.
- Přidáme na kostičky nakrájené rybí filety a necháme vařit do měkka.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželí a podáváme.