18. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského Marseille. Tato lahodná polévka je plná čerstvých mořských plodů, rajčat a aromatických bylinek. Připravte si ji doma a užijte si bohatou chuť moře ve svém talíři. S receptem na bouillabaisse se stanete skvělým kuchařem a vaši rodinu a přátele nadchne krémovou a chutnou polévkou. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento fantastický recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400g rybích filetů (např. losos, treska, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 500 ml rybího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • čerstvá petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a papriku.
  2. Přilijeme rybí vývar a bílé víno, přidáme provensálské bylinky a necháme vařit.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené rybí filety a necháme vařit do měkka.
  4. Na závěr dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželí a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *