18. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe s rýží je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje svěží rybí filé s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími pochutinami, které vás zavedou přímo na slunné pláže Brazílie. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek jako od moře.

Suroviny

  • 500g rybího masa (např. treska, losos)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • čerstvá koriandr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kari, koriandr

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme drobně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a zelenou papriku a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a osolíme, opepříme a přidáme kari a koriandr podle chuti.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do změknutí rybího masa.
  5. Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *