18. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe s rýží je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje svěží rybí filé s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími pochutinami, které vás zavedou přímo na slunné pláže Brazílie. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek jako od moře.
Suroviny
- 500g rybího masa (např. treska, losos)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 400ml kokosového mléka
- čerstvá koriandr
- olivový olej
- sůl, pepř, kari, koriandr
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme drobně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a zelenou papriku a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a osolíme, opepříme a přidáme kari a koriandr podle chuti.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do změknutí rybího masa.
- Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s vařenou rýží.