18. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš skvělý recept na lahodné risotto s hříbky a parmezánem. Tento jednoduchý a chutný pokrm vás rozhodně nadchne svojí bohatou chutí a krémovou konzistencí. Připravte si ho snadno doma a užijte si skvělou večeři plnou italských lahůdek.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litre zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájené hříbky a smažte do měkka.
- Přidejte rýži a restujte, dokud není sklenutá.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném plameni, občas míchejte.
- Když je rýže měkká, přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Risotto můžete podávat posypané nasekanou petrželkou a dalším parmezánem.