18. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Špagety carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Špagety carbonara s pancettou jsou italské těstoviny, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jemné špagety podávány s křupavou pancettou a krémovou směsí ze žloutků, sýra a pepře jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, perfektním pro rychlou večeři plnou chuti. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept a vaše chuťové buňky vám poděkují.

Suroviny

  • 250g špaget
  • 150g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu
  • čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
  2. V hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
  3. V malé míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
  4. Hotové špagety stačí jen scedit a vsypat na pánev s pancettou. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs s vejcem a opět dobře promíchejte, dokud se vejce neustaví a vytvoří krémovou omáčku.
  6. Podávejte ihned posypané extra parmazánem a čerstvě mletým pepřem na talíři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *