18. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí satay se sladkokyselou omáčkou. Tento tradiční jihovýchodní pokrm je plný exotických chutí a jemného koření. S výraznou omáčkou z arašídů, sójové omáčky a medu si recept zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Nechte se inspirovat a připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm pro svou rodinu nebo přátele! Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- svěží petrželka na ozdobu
Sladkokyselá omáčka:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce vody
- 1 lžička kari koření
Postup:
- Na začátek si připravíme marinádu. V míse smícháme olej, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Marinádou nálev přelijeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa a necháme nejméně hodinu odpočívat v lednici.
- V té době si připravíme sladkokyselou omáčku. Ve vhodné nádobě smícháme všechny ingredience a dobře promícháme.
- Po marinování kuřecí prsa osušíme a grilujeme na grilu či pánvi, dokud nejsou propečená a zlatavá.
- Po upečení maso nakrájíme na menší kousky, napícháme na dřevěné špejle a podáváme s připravenou sladkokyselou omáčkou a ozdobíme nasekanou petrželkou.