18. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné empanadas s pikantní nádivkou doma! Tento recept vás okouzlí kombinací křehkého těsta a šťavnaté nádivky plné dochucovadel. Navíc se jedná o skvělou možnost, jak si pochutnat na tradiční jihoamerické pochoutce. Sledujte náš krok za krokem návod a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 250 ml studené vody
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte mouku s máslem a špetkou soli do drobivé konzistence.
- Přidejte vejce a postupně přilévejte vodu, dokud nedostanete hladké těsto. Zakryjte fólií a dejte odpočinout do lednice minimálně na 30 minut.
- Mezitím si připravíme nádivku. Na pánvi osmahněte na oleji cibuli, česnek, papriku a nakrájené rajče.
- Přidejte mleté maso, mletou papriku, kmín a sůl. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs zchladnout.
- Těsto vyválejte na moukou posypané pracovní desce a vykrájejte kolečka. Do každého kolečka dejte trochu nádivky a uzavřete je do tvaru půlměsíce.
- Empanadas dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou.