17. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné argentinské empanady s masovou náplní. Tento tradiční argentinský pokrm si získá srdce každého milovníka dobrého jídla. Neodolatelně křupavé těsto a pikantní masová náplň vám rozhodně zpříjemní vaše chuťové buňky. Navštivte náš web a pusťte se do vaření skvělého argentinského pokrmu!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- olivový olej
- 1 lžička kumínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- svěží koriandr
- 500g listového těsta
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a nechte dusit, dokud není maso zcela uvařené.
- Přidejte kumín, papriku, kmín, sůl a nasekaný koriandr. Promíchejte a nechte chvíli podusit.
- Těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte kolečka. Na jednu polovinu každého kolečka dejte lžíci nadílky.
- Zbytek těsta překlopte přes nádivku a uzavřete okraje těsta, aby vznikly empanady.
- Položte empanady na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové argentinské empanady podávejte teplé. Dobrou chuť!