17. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuře na vineře s hříbkovou omáčkou. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou aromatů, které si zamilují všichni milovníci dobové kuchyně. Získejte inspiraci a připravte si tento lahodný pokrm díky našemu jednoduchému receptu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml smetany ke vaření
- olej, sůl, pepř, tymián, hladká mouka
Postup
- Nastrouhejte cibuli, nakrájejte hříbky na plátky a prolisujte česnek.
- V pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova. Poté přidejte hříbky a česnek a smažte dalších pár minut.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání zalijte smetanou ke vaření. Nechte omáčku provařit a dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
- V další pánvi si osmažte kuřecí kousky do zlatova a poté zalijte omáčkou. Nechte chvíli povařit a podávejte teplé.