17. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí ​recept na⁤ tradiční ⁣korejské ⁣kimchi z bílého zelí. S tímto lahodným fermentovaným pokrmem plným probiotik, vitamínů a minerálů si dopřejete zdravou pamlsku plnou⁢ exotických chutí. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit ​skvělé kimchi⁢ přímo z pohodlí vaší ​kuchyně. Zkuste ho ještě dnes!‍

Suroviny

  • 1 bílé zelí
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 4⁢ stroužky česneku
  • 100 g ředkviček
  • 4‍ lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce korejské červené papriky

Postup

  1. Nastrouhejte ⁤bílé⁤ zelí a mrkev, nakrájejte cibuli a‍ česnek na jemné ‌kousky a nakrájejte ředkvičky‍ na plátky.
  2. Smíchejte zelí, mrkev, cibuli,‍ česnek a ředkvičky v⁣ misce.
  3. Přidejte⁣ rybí ‌omáčku,​ cukr, sůl a korejskou červenou papriku ⁤a důkladně promíchejte.
  4. Přesuňte směs do ‍skleněné dóze ⁣a ponechte ⁣ji při pokojové teplotě ⁢minimálně 24 hodin k fermentaci.
  5. Po ‍24 hodinách můžete kimchi uchovávat v lednici a konzumovat ‌jako přílohu ⁣ke každému jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *