17. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské kimchi z bílého zelí. S tímto lahodným fermentovaným pokrmem plným probiotik, vitamínů a minerálů si dopřejete zdravou pamlsku plnou exotických chutí. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit skvělé kimchi přímo z pohodlí vaší kuchyně. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 bílé zelí
- 100 g mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g ředkviček
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce korejské červené papriky
Postup
- Nastrouhejte bílé zelí a mrkev, nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky a nakrájejte ředkvičky na plátky.
- Smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a ředkvičky v misce.
- Přidejte rybí omáčku, cukr, sůl a korejskou červenou papriku a důkladně promíchejte.
- Přesuňte směs do skleněné dóze a ponechte ji při pokojové teplotě minimálně 24 hodin k fermentaci.
- Po 24 hodinách můžete kimchi uchovávat v lednici a konzumovat jako přílohu ke každému jídlu.