17. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe aipim je tradiční brazilské rybí jídlo s maniokem, kokosovým mlékem a exotickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný recept je bohatý na chuť a určitě potěší milovníky mořských plodů. Vyzkoušejte připravit tento exotický pokrm doma a dopřejte si opravdovou pochoutku z tropů!
Suroviny
- 500 g bílého rybího masa (např. pangasius)
- 2 střední cibule, nasekané
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 300 ml kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 g maniokové mouky (aipim)
Postup
- 1. V hrnci smíchejte kokosové mléko, cibuli, česnek, rajčata, zelenou papriku, olivový olej, sůl a pepř. Ohřívejte na středním ohni.
- 2. Přidejte rybí maso a vařte asi 15 minut, dokud není ryba hotová.
- 3. Mezitím si připravte aipim tím, že ho uvaříte ve vodě do měkka, přibližně 20 minut.
- 4. Jakmile je ryba hotová, přidejte do směsi šťávu z limetky a můžete podávat.
- 5. Podávejte s uvařeným aipimem na talíři a zalijte rybí směsí.