17. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe aipim.
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe aipim je tradiční brazilské rybí jídlo s maniokem, kokosovým mlékem a exotickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný recept je bohatý na chuť a určitě potěší milovníky mořských plodů. Vyzkoušejte připravit tento exotický pokrm doma a dopřejte si opravdovou pochoutku z tropů!

Suroviny

  • 500 g bílého rybího masa (např. pangasius)
  • 2 střední cibule, nasekané
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 g maniokové mouky (aipim)

Postup

  • 1. V hrnci smíchejte kokosové mléko, cibuli, česnek, rajčata, zelenou papriku, olivový olej, sůl a pepř. Ohřívejte na středním ohni.
  • 2. Přidejte rybí maso a vařte asi 15 minut, dokud není ryba hotová.
  • 3. Mezitím si připravte aipim tím, že ho uvaříte ve vodě do měkka, přibližně 20 minut.
  • 4. Jakmile je ryba hotová, přidejte do směsi šťávu z limetky a můžete podávat.
  • 5. Podávejte s uvařeným aipimem na talíři a zalijte rybí směsí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *