17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si bohatou chuť a lahodnou vůni s receptem na rizoto s houbami a šafránem. Tento jednoduchý a elegantní pokrm spojuje krémovou konzistenci rizota s intenzivní chutí hub a jemnou aromatickou silou šafránu. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným barev, chutí a vůní. S naším receptem snadno připravíte rizoto, které potěší vaše chuťové buňky i vaše smysly. Buďte mistři v kuchyni a vyzkoušejte rizoto s houbami a šafránem ještě dnes!
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 50g máslo
- 100ml bílého vína
- 1 lžička šafránu
- 800ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi opražíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji, přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme dozlatova.
- Přidáme rýži a podlijeme vínem, necháme vše chvilku provařit.
- V hrnci ohřejeme vývar se šafránem a postupně přiléváme do rýžové směsi, neustále mícháme a přiléváme, dokud rýže není měkká.
- V závěru přidáme máslo, dochutíme solí a pepřem a podáváme s nasekanou petrželkou na ozdobu.