17. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine s uzeným masem je klasická francouzská pochoutka plná lahodných chutí. Recept na quiche Lorraine s uzeným masem je snadný a rychlý a jistě potěší všechny milovníky sýrů a slaných dezertů. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si ho jako skvělou volbu na oslavu nebo jako rychlý oběd či večeři.

Suroviny

  • 1 ks křehkého těsta na quiche
  • 200 g uzeného masa
  • 100 g šunky
  • 100 g sýra (Gruyere nebo Emmental)
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli a pepře
  • muškátový oříšek

Postup

  1. Nejprve si připravte křehké těsto na quiche nebo si ho zakupte hotové v obchodě.
  2. Očistěte uzené maso a nakrájejte ho na menší kousky.
  3. Šunku nakrájejte na tenké plátky.
  4. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  5. V misce smíchejte vejce se smetanou ke šlehání a osolte, opepřete a přidejte trochu muškátového oříšku.
  6. Vymažte formu na quiche máslem a rozválejte do ní těsto.
  7. Na těsto rozprostřete uzené maso a šunku.
  8. Přelijte vaječnou směsí a posypte nastrouhaným sýrem.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo dokud quiche zlatě nezrůžoví.
  10. Quiche Lorraine s uzeným masem podávejte teplou s čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *