17. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Gobi Masala je slavný indický recept plný bohatých chutí a aroma. Tato vegetariánská směs brambor a květáku je zabalena v omáčce z rajčat, cibule a indických koření. Vytvořte si autentickou chuťovou expozici doma s tímto jednoduchým receptem na Aloo Gobi Masala, který jistě oživí vaši jídelníčku!
Suroviny
- 2 středně velké brambory
- 1 malý karfiol
- 2 středně velká rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvor
- 1 zelená chilli paprička
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kuminových semínek
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumu
- 1/2 lžičky garam masaly
- 1/4 lžičky chilli prášku
- Sůl dle chuti
- Čerstvá koriandrová na dochucení
Postup
- Brambory a karfiol nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli jemně nakrájíme, česnek, zázvor a chilli papričku nakrájíme na malé kousky.
- Rajčata nakrájíme na kousky.
- Do větší pánve nebo hrnce přidáme olej a zahřejeme ho. Přidáme kuminová semínka a smažíme je, dokud nezačnou syčet.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Smažíme, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
- Přidáme nakrájená rajčata a smažíme je, dokud se nerozvaří.
- Přidáme kari listy, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu, chilli prášek a sůl. Promícháme a smažíme asi 1 minutu.
- Přidáme nakrájené brambory a karfiol. Promícháme tak, aby byly dobře obalené kořením.
- Zalijeme vodou, tak aby byly brambory a karfiol akorát ponořené. Zakryjeme pokličkou a vaříme na středním ohni asi 15-20 minut, dokud brambory a karfiol nezměknou. Občas zamícháme.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme bez pokličky, dokud se nesnižuje a nehoustne. Na konci dochutíme solí dle chuti.
- Před servírováním posypeme čerstvou nasekanou koriandrovou.