17. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi Masala.
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Gobi Masala je slavný indický recept plný bohatých chutí a aroma. Tato vegetariánská směs brambor a květáku je zabalena v omáčce z rajčat, cibule a indických koření. Vytvořte si autentickou chuťovou expozici doma s tímto jednoduchým receptem na Aloo Gobi Masala, který jistě oživí vaši jídelníčku!

Suroviny

  • 2 středně velké brambory
  • 1 malý karfiol
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvor
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kuminových semínek
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumu
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvá koriandrová na dochucení

Postup

  1. Brambory a karfiol nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli jemně nakrájíme, česnek, zázvor a chilli papričku nakrájíme na malé kousky.
  3. Rajčata nakrájíme na kousky.
  4. Do větší pánve nebo hrnce přidáme olej a zahřejeme ho. Přidáme kuminová semínka a smažíme je, dokud nezačnou syčet.
  5. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Smažíme, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  6. Přidáme nakrájená rajčata a smažíme je, dokud se nerozvaří.
  7. Přidáme kari listy, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu, chilli prášek a sůl. Promícháme a smažíme asi 1 minutu.
  8. Přidáme nakrájené brambory a karfiol. Promícháme tak, aby byly dobře obalené kořením.
  9. Zalijeme vodou, tak aby byly brambory a karfiol akorát ponořené. Zakryjeme pokličkou a vaříme na středním ohni asi 15-20 minut, dokud brambory a karfiol nezměknou. Občas zamícháme.
  10. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme bez pokličky, dokud se nesnižuje a nehoustne. Na konci dochutíme solí dle chuti.
  11. Před servírováním posypeme čerstvou nasekanou koriandrovou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *