17. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte lahodný a autentický recept na korejskou specialitu, neváhejte vyzkoušet naši verzi hovězí bulgogi. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s kořeněnou marinádou, která vašim chuťovým buňkám rozproudí krev. Dopřejte si tradiční korejskou chuť a vytvořte si doma svou vlastní bulgogi, kterou budete milovat.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe roštěnec, roštěnou nebo hovězí líčka)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 středně velké cibule, na tenké plátky
- 2 žampiony, na tenké plátky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařežte maso na tenké plátky, případně je můžete naklepat. Nechte stranou.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, rybí omáčku, česnek a sezamová semínka.
- Přidejte nakrájené maso do misky a dobře promíchejte, aby bylo maso dobře obalené marinádou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu v lednici, ideálně přes noc.
- V hrnci nebo velké pánvi zahřejte trochu oleje. Přidejte cibuli a žampiony a osmahněte je do měkka. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Přidejte marinované maso a restujte ho, dokud nebude zbarvené z obou stran (asi 5-7 minut).
- Snížte teplotu a povařte maso alespoň dalších 5 minut, aby se zbyteč slices the meat and stir-fry until it is browned on both sides (about 5-7 minutes).
- Podávejte s rýží nebo kimchi.