16. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Vepřová Arepa MasArepa
zdroj: Recepty 24/7

Vepřová Arepa MasArepa: Vyzkoušejte tento lahodný venezuelský recept na arepu s vepřovým masem. Tento palačinkový chléb je plněný šťavnatým vepřovým mase a ochucený salsou a avokádem. Náš jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit křupavou arepu, která se stane plnohodnotným a chutným jídlem pro celou rodinu. Vylepšete své kuchařské dovednosti s touto autentickou venezuelskou specialitou!

Suroviny

  • 2 kusy vepřového masa (plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 1 paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 rajče (nakrájené na plátky)
  • 1 avokádo (rozmixované)
  • 1 limetka (šťáva)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 4 kukuřičné arepy

Postup

  1. Na pánev rozehřejte trochu oleje a osmahněte vepřové maso spolu s česnekem, solí a pepřem dozlatova.
  2. Do další pánve přidejte cibuli, papriku a rajče a restujte je na mírném ohni, dokud nezměknou.
  3. Smíchejte vepřové maso s restovanou zeleninou a přidejte šťávu z limetky. Dobře promíchejte.
  4. Kukuřičné arepy rozřízněte na polovinu a obě strany opečte na rozpálené pánvi bez oleje, dokud nejsou lehce zhnědnuté a křupavé.
  5. Na každou polovinu arepy nanesete vrstvu avokádového pyré a následně přidáte směs vepřového masa se zeleninou.
  6. Hotové arepy můžete zakončit další vrstvou avokáda nebo okrájet dalšími oblíbenými surovinami.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *