16. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Krevetový koktejl s arašídovou omáčkou je okouzlující a jedinečný recept, který vám poskytne nezapomenutelnou chuťovou explozi. Krevety jsou perfektně dochuceny a smíchány s pikantní arašídovou omáčkou, která dodává tomuto koktejlu jedinečnou příchuť. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladkých, slaných a kořeněných chutí. Užijte si tento koktejl jako osvěžující předkrm nebo jako lahodnou přílohu k hlavnímu jídlu.
Suroviny
- 400 g krevet
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 1 pór
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 100 g arašídového másla
- 1/2 šálku kokosového mléka
- 1 lžička červeného kari
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na rozpáleném sezamovém oleji osmahneme na pánvi na vysoké teplotě na kousky nakrájenou cibuli, papriky, pór a celer.
- Přidáme krevety a osmahneme je z obou stran do růžova.
- V misce smícháme sójovou omáčku, med, citronovou šťávu, sůl a červený kari.
- Přilijeme směs na pánvi a za stálého míchání vaříme, dokud se omáčka nezahustí a nepřilne na krevety.
- V druhé misce smícháme arašídové máslo a kokosové mléko, dokud nevznikne krémová omáčka.
- Krevety podáváme s arašídovou omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem.