16. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Zapečená mozzarella s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

​Zapečená mozzarella s rajčaty je jednoduchý a lahodný recept, který si zamilují milovníci italské kuchyně. Tento skvělý‍ a rychlý pokrm spojuje ‌plátky čerstvé mozzarelly s červenými rajčaty, která společně tvoří salátovou základnu. Vše je zapečeno v horké troubě, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a rajčata nezezlátnou. Tento chutný oběd nebo večeře⁢ přináší lahodnou kombinaci sýra a ovocných rajčat, kterou si užijete ve společnosti a příjemné atmosféře.

Suroviny

  • 4 kusy mozzarelly
  • 4 ‍rajčata
  • 1 ‍cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • soľ ​a ⁤čerstvě mletý ⁢pepř
  • bazalka ⁣(pro ozdobení)

Postup

  1. Na ‌pánvi rozehřejeme​ olivový ⁣olej.
  2. Na tenké kolečka nakrájíme cibuli a česnek a orestujeme je na pánvi dozlatova.
  3. Rajčata nakrájíme ‍na plátky.
  4. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
  5. Vykrajujeme menší kruhy z folie a položíme na plech.
  6. Do každého vykrojeného kruhu poklademe plátek mozzarelly, plátek rajčete a vrstvu cibule ‍s česnekem.
  7. Sůl a čerstvě⁣ mletý pepř posypeme podle ⁤chuti.
  8. Plech s ⁣připravenými ​zapečenými sýrovými⁤ plátky dáme do předem ​vyhřáté trouby na 200°C a⁤ pečeme, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a lehce⁤ zezlátne (asi 15 minut).
  9. Po upečení⁢ ozdobíme plátky čerstvé bazalky.
  10. Zapečenou mozzarellu⁢ podáváme ještě teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *