16. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zapečená mozzarella s rajčaty je jednoduchý a lahodný recept, který si zamilují milovníci italské kuchyně. Tento skvělý a rychlý pokrm spojuje plátky čerstvé mozzarelly s červenými rajčaty, která společně tvoří salátovou základnu. Vše je zapečeno v horké troubě, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a rajčata nezezlátnou. Tento chutný oběd nebo večeře přináší lahodnou kombinaci sýra a ovocných rajčat, kterou si užijete ve společnosti a příjemné atmosféře.
Suroviny
- 4 kusy mozzarelly
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- soľ a čerstvě mletý pepř
- bazalka (pro ozdobení)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Na tenké kolečka nakrájíme cibuli a česnek a orestujeme je na pánvi dozlatova.
- Rajčata nakrájíme na plátky.
- Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
- Vykrajujeme menší kruhy z folie a položíme na plech.
- Do každého vykrojeného kruhu poklademe plátek mozzarelly, plátek rajčete a vrstvu cibule s česnekem.
- Sůl a čerstvě mletý pepř posypeme podle chuti.
- Plech s připravenými zapečenými sýrovými plátky dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a lehce zezlátne (asi 15 minut).
- Po upečení ozdobíme plátky čerstvé bazalky.
- Zapečenou mozzarellu podáváme ještě teplou.