16. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rendang je tradiční indonéské jídlo s bohatou a exotickou chutí. Tento recept přináší výjimečnou verzi rendangu připravenou s hovězím masem. Díky dlouhému dusení v kořeněném kokosovém mléce se maso stává měkkým a šťavnatým. Rendang s hovězím masem je pikantní, ale zároveň plné výrazných chutí. Snažíte se nalézt novou inspiraci pro svou kuchyni? Vyzkoušejte tento autentický indonéský recept a učiňte večeři nezapomenutelnou.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 chilli papričky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce tamarindového koncentrátu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky nasekejte jemně.
- Nahřejte olej ve velkém hrnci a osmahněte na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte hovězí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletý koriandr, kmín a kurkumu a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte tamarindový koncentrát a hnědý cukr. Přiveďte k varu.
- Zmírněte oheň a vařte pokryté přibližně 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka neztuhne.
- Zkontrolujte a případně přidejte sůl podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo zeleninou.