16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kulfi s mangem – Vyzkoušejte exotický indický zmrzlinový dezert zvaný kulfi s přidáním šťavnatého manga. Tato osvěžující a sladká pochoutka zajišťuje dokonalé zchladnutí v horkých letních dnech. Postup přípravy je snadný a nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Navíc, kulfi s mangem je bezlepková a může být konzumována i lidmi s celiakií. Užijte si tropickou chuť a vytvořte si vlastní zmrzlinovou oázu ve svém domově!
Suroviny
- 400 ml kondenzovaného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 šálek nakrájeného manga
- 1 lžička kardamomového prášku
- ½ lžíce strouhaného pistácie (na ozdobu)
Postup
- V mixéru rozmixujte nakrájené mango na hladkou kaši.
- V míse smíchejte kondenzované mléko, smetanu, kardamomový prášek a mango kaši. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Nalijte směs do formiček na zmrzlinu nebo do misky a přikryjte fólií.
- Vložte formičky do mrazáku a nechte zmrznout po dobu minimálně 6 hodin nebo přes noc, dokud zmrzlina nezíská požadovanou konzistenci.
- Před podáváním posypeme strouhanými pistáciemi a můžeme ozdobit plátky manga.
- Podávejte a vychutnávejte si osvěžující kulfi s mangem!