16. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na hovězí ragú s vínem? Naše verze tohoto tradičního italského jídla vám nadělá vážně vodu v ústech. Kvalitní hovězí maso se dusí v aromatické směsi výrazného červeného vína, zeleniny a bylinek, aby vytvořilo bohatou a chutnou omáčku. Tohle ragú je ideální večeře, kterou můžete podávat s těstovinami, rýží nebo bramborami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte své chuťové pohárky oslnit tímto lahodným jídlem.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (například hovězího sekaného)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osušte ubrouskem.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a maso a opékejte, dokud maso nezměkne.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, rajčatový protlak, víno, vývar, bobkový list, tymián a rozmarýn.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechte ragú vařit na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, dokud se omáčka nezredukuje a maso nezměkne.
- Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.