16. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí burger s čedarovým sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové buňky tímto lahodným receptem na kuřecí burger s čedarovým sýrem. Křupavý chléb plný šťavnatého, grilovaného kuřecího masa, na kterém se rozplývá aroma lahodného čedarového sýru. Není nic lepšího než spojení křupavosti, chuti a šťavnatosti v jednom soustu. Připravte si tento skvělý burger a překvapte své blízké vynikajícím pokrmem, kterým si získáte jejich srdce.

Suroviny

  • 400 g mletého kuřecího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 4 rohlíky na hamburger
  • 4 plátky čedarového sýra
  • Salátové lístky, rajčata a okurky na ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte mleté kuřecí maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud nedostanete souvislou hmotu.
  2. Otřete si ruce trochou oleje a vytvarujte z připravené směsi 4 stejné placičky. Dejte je na talíř a dejte do lednice na 30 minut, aby se zpevnily.
  3. Na gril nebo pánvi rozehřejte trochu oleje. Položte na něj placičky z kuřecího masa a smažte je z obou stran dozlatova, asi po 5-6 minutách z každé strany.
  4. Na rozkrojené rohlíky položte smažené placičky, navrch dejte plátek čedarového sýra a ozdobte salátovými lístky, rajčaty a okurkami.
  5. Podávejte hned, dokud jsou placičky teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *