16. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky tímto lahodným receptem na kuřecí burger s čedarovým sýrem. Křupavý chléb plný šťavnatého, grilovaného kuřecího masa, na kterém se rozplývá aroma lahodného čedarového sýru. Není nic lepšího než spojení křupavosti, chuti a šťavnatosti v jednom soustu. Připravte si tento skvělý burger a překvapte své blízké vynikajícím pokrmem, kterým si získáte jejich srdce.
Suroviny
- 400 g mletého kuřecího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 4 rohlíky na hamburger
- 4 plátky čedarového sýra
- Salátové lístky, rajčata a okurky na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte mleté kuřecí maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud nedostanete souvislou hmotu.
- Otřete si ruce trochou oleje a vytvarujte z připravené směsi 4 stejné placičky. Dejte je na talíř a dejte do lednice na 30 minut, aby se zpevnily.
- Na gril nebo pánvi rozehřejte trochu oleje. Položte na něj placičky z kuřecího masa a smažte je z obou stran dozlatova, asi po 5-6 minutách z každé strany.
- Na rozkrojené rohlíky položte smažené placičky, navrch dejte plátek čedarového sýra a ozdobte salátovými lístky, rajčaty a okurkami.
- Podávejte hned, dokud jsou placičky teplé.