15. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutný a aromatický recept na kuře na provensálský způsob! Tento klasický francouzský pokrm vás okouzlí svou jednoduchostí i bohatým chuťovým zážitkem. Kuřecí maso je smažené do zlatova a pak podáváno v omáčce z rajčat, česneku, oliv a provensálských bylin. S láskou připravte tento jednoduchý, ale elegantní pokrm a dopřejte si pravou francouzskou kuchyni. Sledujte náš recept a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 400 g rajčat bez slupek, nasekaná
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejdříve si připravíme všechny suroviny.
- V rendlíku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm kuřecí stehna z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Vložíme do rendlíku cibuli a česnek a smažíme je dozlatova.
- Přidáme papriky a krátce je restujeme.
- Do směsi přidáme rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř.
- Poté přikryjeme rendlík a necháme kuře dusit při nízké teplotě asi 40 minut, nebo dokud maso není měkké a šťáva je podušena.
- Hotové kuře můžeme podávat samotné nebo s rýží či bramborami.