15. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na cannoli s ricottou a čokoládovým krémem vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Vychutnejte si křupavou skořápku z těsta, která je naplněná sladkou směsí ricotty a zabalena do krémového čokoládového nápoje. Tato italská dezertní lahůdka je ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladkosti a jemnosti. Získáte nezapomenutelný zážitek plný chuti a křupavosti.
Suroviny:
- 400 g ricotty
- 100 g moučkového cukru
- 50 g kandovaných pomerančů
- 50 g čokolády na vaření
- 50 g pistácií
- 1 vanilkový lusk
- 12 křehkých lineckých těstíček
- strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup:
- Ricottu smíchejte s moučkovým cukrem v misce, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Kandované pomeranče a pistácie nasekejte na menší kousky.
- Čokoládu na vaření rozpusťte nad párou.
- Poté přidejte kandované pomeranče, pistácie a rozpuštěnou čokoládu ke směsi ricotty a cukru.
- Vanilkový lusk rozkrojte podélně a vyškrabte semínka vanilky. Přidejte je do směsi s ricottou.
- Důkladně vše promíchejte, dokud nezískáte homogenní směs.
- Linecká těstíčka nechte zvolna prohřát na pokojovou teplotu.
- Vytvořte čtvercovou formu z pevného papíru nebo fólie.
- Do formy naplňte směsí s ricottou a čokoládou.
- Pečlivě zabalte do lineckého těsta a utáhněte.
- Opakujte tento postup se všemi lineckými těstíčky.
- Poté dejte linecká těstíčka s náplní do lednice na 2 hodiny, aby ztuhlo.
- Před podáváním ozdobte linecká těstíčka strouhanou čokoládou a případně pistáciemi.