15. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a čokoládovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept‌ na cannoli s ricottou a čokoládovým krémem vás⁤ okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Vychutnejte si křupavou skořápku z těsta, která je naplněná sladkou směsí ricotty a zabalena do krémového čokoládového nápoje. ⁣Tato italská ⁣dezertní lahůdka​ je​ ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladkosti a jemnosti. Získáte nezapomenutelný⁣ zážitek plný chuti a křupavosti.

Suroviny:

  • 400 g ricotty
  • 100 g ​moučkového cukru
  • 50 g kandovaných pomerančů
  • 50‍ g čokolády na vaření
  • 50​ g pistácií
  • 1 vanilkový lusk
  • 12 křehkých lineckých těstíček
  • strouhaná⁢ čokoláda na⁤ ozdobu

Postup:

  1. Ricottu‌ smíchejte s moučkovým cukrem v misce, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  2. Kandované pomeranče a pistácie nasekejte na menší kousky.
  3. Čokoládu na vaření rozpusťte nad párou.
  4. Poté přidejte kandované pomeranče, pistácie a rozpuštěnou čokoládu ke směsi ricotty a cukru.
  5. Vanilkový lusk rozkrojte ‌podélně a vyškrabte ⁣semínka vanilky.‌ Přidejte je ⁢do směsi⁢ s ricottou.
  6. Důkladně vše promíchejte,‍ dokud nezískáte homogenní směs.
  7. Linecká těstíčka nechte zvolna prohřát na ‌pokojovou teplotu.
  8. Vytvořte čtvercovou formu z pevného papíru nebo fólie.
  9. Do formy naplňte směsí s ricottou a čokoládou.
  10. Pečlivě zabalte do lineckého těsta a utáhněte.
  11. Opakujte tento​ postup se všemi lineckými těstíčky.
  12. Poté dejte linecká těstíčka s náplní do lednice na 2 hodiny, aby ztuhlo.
  13. Před podáváním ozdobte linecká těstíčka strouhanou ⁤čokoládou a případně pistáciemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *