15. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánová těstovina se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově vyvážená parmazánová těstovina se špenátem⁣ je ⁢jednoduchý a chutný recept, který ocení každý milovník italské ​kuchyně. ⁤Tato rychlá a⁢ snadno připravitelná⁢ večeře spojuje bohaté těstoviny s jemně rozmačkaným parmazánem a ⁣osvěžujícím⁢ čerstvým špenátem.⁤ Navíc⁤ lze recept snadno přizpůsobit vašim vlastním preferencím, přidáním dalších bylinek nebo zeleniny. Nechte se unést ‌italským šarmem ⁢a ​vyzkoušejte tento výborný recept na parmazánovou‌ těstovinu se ⁣špenátem ještě⁢ dnes!

Suroviny

  • 250 ⁢g těstovin
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g parmezánu
  • 100 ml​ smetany ke ⁢šlehání
  • Sůl a pepř podle⁣ chuti
  • Olivový ⁣olej

Postup

  1. Na pánvi⁤ rozehřejeme trochu olivového oleje.
  2. Cibuli‍ nakrájíme ‌na tenké⁢ plátky a‍ česnek na⁤ jemno.‌ Přidáme je na rozehřátou‍ pánev a restujeme, ​dokud nezezlátne.
  3. Přidáme omytý a⁤ nakrájený špenát a​ dusíme ho, ⁢dokud nezměkne.
  4. V hrnci uvaříme těstoviny podle pokynů ⁣na obalu. Po uvaření je slijeme​ a přidáme k dusošpenátu na pánvi.
  5. Nastrouháme parmezán‍ a přidáme ‌ho do ⁢pánve společně ⁤se smetanou. Zamícháme a ‌necháme krátce provařit, dokud se sýr ⁣nerozpustí a smetana ⁤nezahustí omáčku.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti a promícháme.
  7. Těstovinu se špenátem ⁣podáváme ihned, můžeme ji posypat ještě trochou parmezánu a podávat s čerstvým pečivem⁢ nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *