15. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari kuře s jarní cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

Kari kuře s jarní cibulkou je lahodné asijské jídlo, které vás překvapí svou pikantní chuťou a nepřehlédnutelnou přítomností jarní cibulky. Tento recept vám ukáže, jak snadno si můžete připravit tuto chutnou a exotickou specialitu přímo u vás doma. Stačí jen několik jednoduchých kroků a během chvíle můžete být v ráji oblíbených asijských chutí. Přidejte do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte tento jedinečný recept!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (např. prsa)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 150 g jarní cibulky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zevnitř propečené.
  4. Přidejte kari koření a nastrouhaný zázvor, promíchejte a vařte asi 2 minuty.
  5. Přidejte kokosové mléko a vařte na středním plameni, dokud omáčka nezhoustne a kuře není měkké (asi 15-20 minut).
  6. Přidejte jarní cibulku, osolte a opepřete dle chuti a vařte dalších pár minut.
  7. Po dokončení podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *