15. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí jambalaya
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí jambalaya plné exotických chutí! Tato tradiční louisianská specialita je připravena s kuřecím masem, klobásou, zeleninou a kořením, čímž vytváří dokonalé sladko-kyselé jídlo. Uvařte si kuřecí jambalayu a dopřejte svému podnebí chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 200 g klobásy, nakrájené na plátky
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 200 g rýže
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička koření Cajun
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme kuřecí prsa, dokud nezezlátnou. Vyndáme z pánve a necháme stranou.
  2. Ve stejné pánvi přidáme cibuli a papriku a osmahneme do měkka.
  3. Přidáme česnek a klobásu a osmahneme dalších pár minut, dokud klobása nepustí šťávu.
  4. Přilijeme loupaná rajčata s jejich šťávou a směs promícháme.
  5. Přidáme rýži a podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme koření Cajun.
  6. Zaprášíme solí a pepřem dle chuti, promícháme a přivedeme k varu.
  7. Znížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit přibližně 20 minut, dokud rýže nezměkne.
  8. Přidáme osmažená kuřecí prsa zpět do směsi a promícháme.
  9. Náš jambalaya je hotová! Podáváme ozdobenou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *