15. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Mango chutney bez čočky
zdroj: Recepty 24/7

Mango chutney bez čočky – skvělá a exotická omáčka plná chutí! Tento recept vám přináší osvěžující a sladkokyselou variantu chutney s mango, která je bez použití čočky. Perfektní jako příloha k indickým pokrmům nebo jako dip pro chipsy nebo nachos. S jednoduchými ingrediencemi a jednoduchým postupem, můžete si sami připravit tuto lahůdku doma. Nechte se unést exotickou atmosférou a ochutnejte lahodný mango chutney bez čočky!

Suroviny

  • 2 zralá manga
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červený chilli paprička (podle chuti)
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte manga na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor jemně nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor. Smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
  4. Přidejte mletý kmín a kurkumu a smažte další minutu.
  5. Přidejte nakrájená manga, cukr, ocet a sůl. Zamíchejte a vařte na středním ohni asi 15-20 minut, dokud manga nezměknou a vznikne hustý chutney.
  6. Hotové chutney přelijte do sklenic a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté uchovávejte v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *