14. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si jarní atmosféru se skvělým receptem na kuře s bylinkovou omáčkou. Jemné kuřecí kousky pečené do zlatova se spojí s bohatou omáčkou plnou čerstvých bylinek, která dodá jídlu dokonalou chuť. S tímto receptem překonáte očekávání vašich hostů a uděláte si vlastní jarní oslavu. Stačí si vzít několik ingrediencí a za chvilku budete mít hotové toto lahodné jarní jídlo.
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 400 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletý tymián, sůl a pepř. Promíchejte a smažte asi minutu, dokud se koření neuvoní.
- Přidejte kuřecí prsa a smažte z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 15 minut, nebo dokud jsou kuřecí prsa uvařená a šťáva z nich vyteče čirá.
- Vyjměte kuřecí prsa z hrnce a nechte je odpočinout na prkénku.
- Přidejte smetanu ke šlehání do omáčky a vařte ji, dokud se lehce nezahuští.
- Přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
- Nakrájejte uvařená kuřecí prsa na plátky a vracejte je zpět do omáčky.
- Podávejte jarní kuře s bylinkovou omáčkou s dušenou rýží nebo bramborami.