14. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Jarní kuře s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si jarní atmosféru se skvělým receptem na kuře s bylinkovou omáčkou. Jemné kuřecí kousky pečené do zlatova se spojí s bohatou omáčkou plnou čerstvých bylinek, která dodá jídlu dokonalou chuť. S tímto receptem překonáte očekávání vašich hostů a uděláte si vlastní jarní oslavu. Stačí si vzít několik ingrediencí a za chvilku budete mít hotové toto lahodné jarní jídlo.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletý tymián, sůl a pepř. Promíchejte a smažte asi minutu, dokud se koření neuvoní.
  3. Přidejte kuřecí prsa a smažte z obou stran, dokud nezezlátnou.
  4. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 15 minut, nebo dokud jsou kuřecí prsa uvařená a šťáva z nich vyteče čirá.
  5. Vyjměte kuřecí prsa z hrnce a nechte je odpočinout na prkénku.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání do omáčky a vařte ji, dokud se lehce nezahuští.
  7. Přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
  8. Nakrájejte uvařená kuřecí prsa na plátky a vracejte je zpět do omáčky.
  9. Podávejte jarní kuře s bylinkovou omáčkou s dušenou rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *