14. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse bez francouzského vlivu
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte originální a chutný recept na bouillabaisse, ale rádi byste, aby neobsahoval žádný francouzský vliv? Zde je právě pro vás perfektní recept na bouillabaisse bez francouzského vlivu! Připravte si toto jednoduché a lahodné jídlo plné čerstvých mořských plodů, které si zamilují nejen milovníci rybího masa. Využijte našich jedinečných ingrediencí a připravte si toto neodolatelné jídlo snadno a rychle. Vaše chuťové pohárky budou nadšené a vy si budete moci vychutnat bouillabaisse se svým vlastním osobitým dotekem!

Suroviny

  • 500 g rybích filet (např. tresky, candáta, lososa)
  • 500 g mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 šalotka
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 l bílého vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, šalotku a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a dusíme, dokud se nerozpadnou.
  3. Zalijeme rybím vývarem a bílým vínem a necháme provařit.
  4. Do vroucího vývaru postupně přidáváme rybí filety a mořské plody a vaříme do měkka.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  6. Při podávání ozdobíme čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *