14. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový tikka masala je lahodné indické jídlo plné výrazných chutí a exotických koření. Tato receptura vás provede přípravou křehkých kousků kuřecího masa, které jsou poté zalité krémovou, sladko-kyselou omáčkou s rajčaty a směsí aromatických koření. Připravte si tuto lahůdku, která vám nadchne chuťové pohárky a zavede vás na chuťovou pouť do indické kuchyně.

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 200g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvor
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl dle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Rajčata důkladně omyjte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte, česnek a zázvor nastrouhejte.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli. Smažte dozlatova.
  3. Přidejte nastrouhaný zázvor a česnek a orestujte asi minutu.
  4. Přidejte všechny koření (koriandr, kurkumu, kmín, sladkou papriku, garam masalu) a orestujte ještě asi minutu, aby se uvolnily jejich aromatické látky.
  5. Přidejte rajčata, cukr a sůl a smažte asi 10 minut, dokud se rajčata změknou a začnou se rozpadat.
  6. Poté přidejte smetanu a vařte ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Po dokončení vaření ochutnejte a případně dochuťte solí a kořením podle potřeby.
  9. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem (naan) a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *