14. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s čerstvými bylinkami.
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s čerstvými bylinkami je lahodný a zdravý recept plný chutných zeleninových ingrediencí. Tato tradiční francouzská specialita je připravena z čerstvých rajčat, lilku, papriky, cukety a cibule, přičemž je obohacena o aromatické bylinky, jako je tymián a rozmarýn. Tento vegetariánský pokrm je snadno připravitelný a skvělý jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybě. Užijte si jedinečnou kombinaci chutí a vyzkoušejte Ratatouille s čerstvými bylinkami ještě dnes!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je na středním ohni, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte cuketu, papriku a rajčata a vařte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčatový protlak a dochuťte sušenými bylinkami, solí a pepřem.
  5. Nechte vařit dalších 5 minut, aby se chutě propojily.
  6. Podávejte teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *