12. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí pečeně s hořčičnou polevou je dokonalé jídlo pro milovníky kuřecího masa. V tomto receptu je kuřecí maso naprosto šťavnaté a křupavé díky pečení v troubě. Hořčičná poleva dodá jídlu pikantní chuť a vynikne především v kombinaci s křupavou kůrkou kuřecí pečeně. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Přidejte k pečenému kuřeti vaše oblíbené přílohy a dopřejte si fantastickou chuťovou lahůdku.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 citron (šťáva)
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Kuřecí prsa očistíme a osušíme.
- Do misky smícháme hořčici, med, olivový olej, česnek, šťávu z citronu, tymián a rozmarýn.
- Natřeme marinádou kuřecí prsa z obou stran a necháme asi 30 minut odležet.
- Pečicí papír vyložíme do pekáče a na něj položíme marinovaná kuřecí prsa.
- Přikryjeme pekáč a vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
- Poté odstraníme přikryvku a pečeme ještě dalších 20 minut, dokud kuře nezíská zlatohnědou barvu.
- Hotovou kuřecí pečeně podáváme s hořčičnou polevou a přílohou podle vlastního výběru.