12. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí pečeně s hořčičnou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí pečeně s hořčičnou polevou je dokonalé jídlo pro milovníky kuřecího masa. V tomto receptu je kuřecí maso naprosto šťavnaté a křupavé díky pečení v troubě. Hořčičná poleva dodá jídlu pikantní chuť a vynikne především v kombinaci s křupavou kůrkou kuřecí pečeně. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Přidejte k pečenému kuřeti vaše oblíbené přílohy a dopřejte si fantastickou chuťovou lahůdku.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Kuřecí prsa očistíme a osušíme.
  3. Do misky smícháme hořčici, med, olivový olej, česnek, šťávu z citronu, tymián a rozmarýn.
  4. Natřeme marinádou kuřecí prsa z obou stran a necháme asi 30 minut odležet.
  5. Pečicí papír vyložíme do pekáče a na něj položíme marinovaná kuřecí prsa.
  6. Přikryjeme pekáč a vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
  7. Poté odstraníme přikryvku a pečeme ještě dalších 20 minut, dokud kuře nezíská zlatohnědou barvu.
  8. Hotovou kuřecí pečeně podáváme s hořčičnou polevou a přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *