12. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská pasta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská pasta s rajčaty je lahodný a osvěžující recept, který přináší chuť slunné sicilské krajiny a její kulinářské tradice. Tato jednoduchá, ale zároveň výrazně chutná pasta kombinuje čerstvé rajčaty, olivový olej, bazalku a česnek, vytvářející harmonickou a bohatou kombinaci chutí. Nejenže se jedná o vynikající způsob, jak využít sezónní rajčata, ale je také perfektním jídlem pro vegetariány a vegany. Připravte si tento sicilský pokrm a přeneste se svým talířem přímo na slunné Sicílii.

Suroviny

  • 350 g špaget
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bazalka
  • sůl a pepř
  • parmezán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a dusíme 10-15 minut.
  4. Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle pokynů na obalu.
  6. Uvařené špagety sceďte a smíchejte s rajčatovou omáčkou.
  7. Podávejte posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *