12. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské svíčkové s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské svíčkové s chimichurri je lahodný argentinský pokrm, který spojuje šťavnaté kousky svíčkového masa s osvěžující chimichurri omáčkou. Svíčkové maso je marinováno v česnekovém a bylinkovém oleji, kterýmu dodává jemnou chuť a aromatickou vůni. Chimichurri omáčka je pak připravena z čerstvé petržele, více druhů bylinek, česneku, octa, olivového oleje a čili papriček, které dodávají jídlo pikantní a osvěžující charakter. Tento recept je perfektní volbou pro milovníky argentinské kuchyně a bude skvěle chutnat při rodinných večeřích nebo grilování. Vydejte se na chuťovou cestu do Argentiny a užijte si skvělé jídlo plné výrazných chutí!

Suroviny:

  • 500 g svíčkového masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky koprů, nasekaného
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

Chimichurri:

  • 1 hrnek čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 hrnku červeného vína
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1/4 lžičky mletého kmínu

Postup:

  1. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, soľ, mletou červenou papriku, sušený oregano, nasekaný kopr a mletý kmín v misce na marinádu.
  2. Svíčkové maso dejte do pevné plastové dózy a zalijte marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
  3. Připravte chimichurri. V misce smíchejte nasekanou petrželku, nasekaný česnek, červené víno, olivový olej, soľ, mletou papriku a kmín. Dobře promíchejte a nechte odležet alespoň 30 minut.
  4. Gril předehřejte na střední teplotu. Odstavte svíčkové maso z marinády a nechte okapat přebytečnou tekutinu.
  5. Svíčkové maso grilujte přibližně 4-5 minut na každé straně, nebo dokud není uvnitř krásně růžové. Uchovávejte na prkénku a nechte 5 minut odpočívat před krájením.
  6. Na talíři servírujte plátky svíčkového masa s chimichurri na vrchu. Doporučuje se podávat s pečivem nebo bramborovými hranolkami a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *