12. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte poctivý recept na domácí italské pesto, jste na správném místě! Naše jednoduchá a autentická verze tohoto oblíbeného omáčky je plná čerstvých bylinek, olivového oleje, česneku, ořechů a parmazánu. Využijte našeho návodu krok za krokem a vytvořte si své vlastní pesto přímo z pohodlí domova. Navíc, naším receptem získáte přesvědčivou chuť italské kuchyně, kterou si naprosto zamilujete.
Suroviny
- 60 g bazalkového lístku (cca 2 hrsti)
- 60 g parmezánu (nastrouhaná)
- 40 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 125 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Opláchněte bazalkové lístky a osušte je.
- V mixéru nebo v hmoždíři rozmixujte bazalkové lístky, piniové oříšky, stroužky česneku a olivový olej, dokud nevznikne hladká pasta.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Pesto můžete přidat do těstovin, omáček, polévek nebo použít jako pomazánku na chleba. Dobrou chuť!