12. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí italský pesto
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte poctivý recept na domácí italské pesto, jste na správném místě! Naše jednoduchá a autentická verze tohoto oblíbeného omáčky je plná čerstvých bylinek, olivového oleje, česneku, ořechů a parmazánu. Využijte našeho návodu krok za krokem a vytvořte si své vlastní pesto přímo z pohodlí domova. Navíc, naším receptem získáte přesvědčivou chuť italské kuchyně, kterou si naprosto zamilujete.

Suroviny

  • 60 g bazalkového lístku (cca 2 hrsti)
  • 60 g parmezánu (nastrouhaná)
  • 40 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Opláchněte bazalkové lístky a osušte je.
  2. V mixéru nebo v hmoždíři rozmixujte bazalkové lístky, piniové oříšky, stroužky česneku a olivový olej, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  4. Pesto můžete přidat do těstovin, omáček, polévek nebo použít jako pomazánku na chleba. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *