Hledáte skvělý recept na cizrnu s bylinkovým pestem? Naše lahodná a zdravá verze tohoto klasického jídla vám určitě zvedne náladu! Tato chutná kombinace cizrny, česneku, olivového oleje a čerstvých bylinek je nejen plná živin, ale také se rychle připravuje. Dopřejte si tuto výživnou vegetariánskou alternativu, která vám poskytne potřebné bílkoviny, vlákninu a okouzlí vás svým nádherným bylinkovým aroma. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci chutí a připravte si cizrnu s bylinkovým pestem ještě dnes!
Suroviny
- 250 g cizrny
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 šťavnatý citron
- 2 lžičky bylinkového koření
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě.
- Namočenou cizrnu sceďte a dejte do hrnce. Přidejte česnek, bylinkové koření a pokryjte vodou. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 45-60 minut, dokud nebude cizrna měkká.
- Uvařenou cizrnu slijte a dejte do mísy. Přidejte olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř a promíchejte.
- Hotovou cizrnu servírujte se čerstvým bylinkovým pestem a podávejte s chlebem nebo pečivem.