Hledáte skvělý recept na cizrnu s bylinkovým pestem? Naše lahodná a zdravá verze tohoto klasického jídla vám určitě zvedne náladu! Tato chutná kombinace cizrny, česneku, olivového oleje a čerstvých bylinek je nejen plná živin, ale také se rychle připravuje. Dopřejte si tuto výživnou vegetariánskou alternativu, která vám poskytne potřebné bílkoviny, vlákninu a okouzlí vás svým nádherným bylinkovým aroma. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci chutí a připravte si cizrnu s bylinkovým pestem ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 šťavnatý citron
  • 2 lžičky bylinkového koření
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě.
  2. Namočenou cizrnu sceďte a dejte do hrnce. Přidejte česnek, bylinkové koření a pokryjte vodou. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 45-60 minut, dokud nebude cizrna měkká.
  3. Uvařenou cizrnu slijte a dejte do mísy. Přidejte olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Hotovou cizrnu servírujte se čerstvým bylinkovým pestem a podávejte s chlebem nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *