Dýňový kari s krevetami je výjimečně chutná kombinace exotických i místních ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit pikantní a aromatické kari s dýní a lahodnými krevetami. Obohaťte své jídelníček o tuto lahodnou a zdravou alternativu a rozveselte své chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g dýně (oloupané a nakrájené na kousky)
- 200 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 2 lžíce červeného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- Svařená rýže (podávání)
- Smažená cibulka (podávání)
- Koriandr (nasekaný, podávání)
Postup
- V hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, papriku a krevety. Smažte ještě pár minut, dokud krevety nezezlátnou.
- Přidejte dýni a kari koření. Vařte až do změknutí dýně, asi 15-20 minut.
- Počkejte, až směs trochu vychladne a přeneste ji do mixéru. Rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Převeďte směs zpět do hrnce a přidejte kokosové mléko. Vařte na středním ohni asi 10 minut.
- Přidejte šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s vařenou rýží, posypanou smaženou cibulkou a koriandrem.