Dýňový kari s krevetami je výjimečně chutná kombinace exotických i místních ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit pikantní a aromatické kari s dýní a lahodnými krevetami. Obohaťte své jídelníček o tuto lahodnou a zdravou alternativu a rozveselte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 500 g dýně (oloupané a nakrájené na kousky)
  • 200 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Svařená rýže (podávání)
  • Smažená cibulka (podávání)
  • Koriandr (nasekaný, podávání)

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek, papriku a krevety. Smažte ještě pár minut, dokud krevety nezezlátnou.
  3. Přidejte dýni a kari koření. Vařte až do změknutí dýně, asi 15-20 minut.
  4. Počkejte, až směs trochu vychladne a přeneste ji do mixéru. Rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  5. Převeďte směs zpět do hrnce a přidejte kokosové mléko. Vařte na středním ohni asi 10 minut.
  6. Přidejte šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte s vařenou rýží, posypanou smaženou cibulkou a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *