12. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle v alfredo omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle v alfredo omáčce je lahodný italský recept, který spojuje hladké, široké těstoviny se smetanovou omáčkou. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm je plný chuti a jemného aroma. Udělejte si radost tím, že si připravíte tagliatelle v alfredo omáčce a poznáte, proč je tento tradiční italský recept tak oblíbený po celém světě.

Suroviny

  • 300 g tagliatelle
  • 150 g másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Nejdříve si uvařte tagliatelle podle návodu na balení. Sceďte a nechte stranou.
  2. Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte smetanu a vařte asi 5 minut, než se smetana zahřeje.
  3. Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte, dokud se nerozpustí a vznikne krémová omáčka.
  4. Ochuťte omáčku solí a pepřem podle chuti.
  5. Přidejte uvařené tagliatelle do omáčky a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila. Vařte ještě 1-2 minuty, dokud se tagliatelle neprohřejí.
  6. Servírujte tagliatelle v alfredo omáčce posypané čerstvou petrželí a dalším strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *