12. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle v alfredo omáčce je lahodný italský recept, který spojuje hladké, široké těstoviny se smetanovou omáčkou. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm je plný chuti a jemného aroma. Udělejte si radost tím, že si připravíte tagliatelle v alfredo omáčce a poznáte, proč je tento tradiční italský recept tak oblíbený po celém světě.
Suroviny
- 300 g tagliatelle
- 150 g másla
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Nejdříve si uvařte tagliatelle podle návodu na balení. Sceďte a nechte stranou.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte smetanu a vařte asi 5 minut, než se smetana zahřeje.
- Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte, dokud se nerozpustí a vznikne krémová omáčka.
- Ochuťte omáčku solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte uvařené tagliatelle do omáčky a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila. Vařte ještě 1-2 minuty, dokud se tagliatelle neprohřejí.
- Servírujte tagliatelle v alfredo omáčce posypané čerstvou petrželí a dalším strouhaným parmazánem.