11. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Krémová cibulačka s gratinovaným sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Krémová cibulačka s gratinovaným sýrem je lahodná polévka, která spojuje jemnost karamelizované cibule s lahodným sýrovým přízvukem. Tato jednoduchá, avšak chutná receptura vás přivítá skvělou kombinací sladkosti a slanosti, kterou obohatíte zlatavou vrstvou gratinovaného sýru na povrchu. Připravte si tuto výtečnou polévku a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 3 veľké cibule
  • 40 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 l zeleninovej vývary
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g strúhaného syra

Postup:

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na cibuľové krúžky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľové krúžky. Smažíme ich na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a zmäknuté.
  3. Pridáme nastrúhaný cesnak, mletú sladkú papriku a sušenú majoránku. Orestujeme ešte pár minút.
  4. Vlejeme zeleninový vývar a necháme zmes zovrieť. Potom ju varíme ešte asi 10 minút, kým sa cibuľa úplne zmäkne.
  5. Potom mixérom rozmixujeme krémovú cibuľačku do hladka. Pridáme smotanu na šľahanie a premiešame.
  6. Sóli či okoreňte krém podľa chuti.
  7. Zohrejeme rúru na 200 stupňov Celzia.
  8. Krémovú cibuľačku nalejeme do jednotlivých ramekinov alebo jednej väčšej vuľgve. Posypeme vrch strúhaným syrom.
  9. Pečieme v rúre asi 15 minút, kým sa syr na povrchu neroztopí a nezhnedne.
  10. Servírujeme horúcu krémovú cibuľačku s gratinovaným syrom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *