11. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Smažený kuřecí rizek
zdroj: Recepty 24/7

Smažený kuřecí řízek je klasické české jídlo plné chuti a křupavosti. V tomto receptu se kuřecí maso naklepává, obaluje v mouce, vajíčku a strouhankách a poté se smaží do zlatova. Výsledkem je křehký a šťavnatý řízek, který lze podávat s bramborovým salátem, rýží nebo třeba s klasickými bramborovými hranolky. Tento oblíbený pokrm je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, kterou si pochutnáte jak sami, tak s rodinou a přáteli.

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pep
  • olej na smažení

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Necháme je osolit a okořenit pepřem.
  2. V jedné míse si připravíme rozkvedlaná vejce, ve druhé mouku a ve třetí strouhanku.
  3. Každý plátek kuřecího masa obalíme nejprve v mouce, poté v rozkvedlaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme obalené kuřecí řízky z obou stran do zlatova.
  5. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo přidat do sendviče.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *