11. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tiramisu s mascarpone – skvělý italský dezert, který okouzlí každého milovníka sladkého. Tato česká verze tohoto tradičního receptu přináší svěží a krémovou kombinaci mascarpone s kávou a kakao. Dejte si velkou porci tohoto lahodného tiramisu a nechte se unést jedinečnou chuťovou symfonií.
Suroviny:
- 200 g ladyfinger sušenek
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce cukru
- 3 vejce
- 100 ml silného kávového nálevu
- 30 ml rumu
- kakao na posypání
Postup:
- Ve vhodném nádobě smíchejte mascarpone, cukr a žloutky.
- V samostatné nádobě ušlehejte bílky z vajec do tuha.
- Pomalu přidejte sníh z vyšlehaných bílků do směsi s mascarpone a opatrně promíchejte.
- Ve velké míse smíchejte kávový nálev a rum.
- Do kávové směsi namáčejte ladyfinger sušenky a pokládejte je na dno vhodné nádoby (např. na základní misku dortu).
- Naneste vrstvu směsi z mascarpone a znovu pokládejte namočené sušenky, dokud nemáte více vrstev.
- Poslední vrstvu přikryjte zbytkem směsi z mascarpone.
- Posypeme vrchovučkou kakaem.
- Dejte vychladit do lednice na minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se dort dobře prokalil.
- Po vychlazení je tiramisu připravené k podávání.