11. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a tradiční české jídlo Vepřo knedlo zelo je skvělou ⁣volbou⁢ pro oběd nebo večeři. Naše jednoduchá⁣ a přehledná receptura vám ukáže, jak ⁢připravit křehké a aromatické⁢ vepřové‌ maso s podzimním zelím a lahodnými houskovými‌ knedlíky. Dopřejte si klasiku české kuchyně plnou chutí ‌a vyzkoušejte tento vynikající recept na vepřo knedlo‌ zelo ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g vepřového ⁢masa (plec nebo krk)
  • 500 g ⁣kysaného ‍zelí
  • 500 g houskových knedlíků
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla⁢ nebo oleje
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky ⁣a ⁢osolíme.
  2. Cibule nakrájíme na jemno a⁢ česnek prolisujeme.
  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme ‍na něm cibuli do zlatova.
  4. Přidáme prolisovaný česnek a chvíli osmažíme⁣ spolu.
  5. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ho zprudka opečeme ze všech stran.
  6. Přidáme⁤ lžíci mleté‍ papriky a dobře ​promícháme.
  7. Po chvíli ⁤přidáme kysané zelí, které jsme předem opláchli pod ⁢tekoucí ⁤vodou.
  8. Přidáme trochu vody, přikryjeme pokličkou a dusíme⁢ asi 60⁢ minut na mírném ‌plameni, dokud⁤ maso není měkké.
  9. Vodu na knedlíky dáme vařit do hrnce.
  10. Přidáme sůl‌ a postupujeme‌ dle návodu na obalu knedlíků.
  11. Houskové knedlíky nakrájíme na plátky.
  12. Z ⁢vepřového ‍masa a kysaného zelí uděláme pyré.
  13. Pokud je omáčka příliš ⁣řídká, zahustíme jí trochou rozmačkaných knedlíků.
  14. Servírujeme s nakrájenými houskovými ‌knedlíky a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *