11. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí ratatouille.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na Kuřecí ratatouille? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního francouzského jídla vám rozhodně dostane vodu v ústech! Smažené kuřecí kousky s pestrobarevnou směsí zeleniny, jako jsou papriky, cukety, baklažány a rajčata, jsou dokonale doplněny bylinkovým dochucením a česnekem. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a plný vitamínů. Udělejte si radost i svému podávání a vyzkoušejte Kuřecí ratatouille ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecího masa (krůtí nebo kuřecí prsa)
  • 1 velká cuketa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky (různé barvy)
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánev rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek, papriku a cuketu nakrájenou na menší kousky. Smažte dalších 5 minut.
  3. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Přidejte také sušené bylinky, sůl a pepř. Promíchejte.
  4. Vedle smažte na pánvi na kostky nakrájené kuřecí maso, které osolíte a opepříte podle chuti.
  5. Vyjměte kuřecí maso z pánve a smíchejte jej s připravenou zeleninou. Nechte krátce provařit a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *