11. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na Kuřecí ratatouille? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního francouzského jídla vám rozhodně dostane vodu v ústech! Smažené kuřecí kousky s pestrobarevnou směsí zeleniny, jako jsou papriky, cukety, baklažány a rajčata, jsou dokonale doplněny bylinkovým dochucením a česnekem. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a plný vitamínů. Udělejte si radost i svému podávání a vyzkoušejte Kuřecí ratatouille ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa (krůtí nebo kuřecí prsa)
- 1 velká cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky (různé barvy)
- 2 rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánev rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek, papriku a cuketu nakrájenou na menší kousky. Smažte dalších 5 minut.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Přidejte také sušené bylinky, sůl a pepř. Promíchejte.
- Vedle smažte na pánvi na kostky nakrájené kuřecí maso, které osolíte a opepříte podle chuti.
- Vyjměte kuřecí maso z pánve a smíchejte jej s připravenou zeleninou. Nechte krátce provařit a podávejte teplé.