11. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Jídlo z indonéské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na jídlo z indonéské kuchyně, které vás naučí, jak připravit autentickou exotickou chuť přímo ve vaší kuchyni. S tímto receptem budete mít možnost si vychutnat lahodné a dochucené pokrmy, které jsou typické pro tuto kulinářskou tradici. Sledujte jednoduché kroky a objevte bohatou kombinaci vůní a chutí světa indonéského jídla, které vás rozhodně nadchne. Zažijte dobrodružství v kuchyni a přiveďte trochu exotiky na svůj stůl.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 150 g bambusových výhonků
  • 150 g hráškových lusků
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce kari pasty
  • 2 lžičky cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • koriandr na dochucení
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm na kostky nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte na plátky nakrájenou papriku, na plátky nakrájenou mrkev, bambusové výhonky a hráškové lusky. Smažte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rybí omáčku, kari pastu, cukr, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.
  5. Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Před podáváním posypte jídlo nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *