11. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na jídlo z indonéské kuchyně, které vás naučí, jak připravit autentickou exotickou chuť přímo ve vaší kuchyni. S tímto receptem budete mít možnost si vychutnat lahodné a dochucené pokrmy, které jsou typické pro tuto kulinářskou tradici. Sledujte jednoduché kroky a objevte bohatou kombinaci vůní a chutí světa indonéského jídla, které vás rozhodně nadchne. Zažijte dobrodružství v kuchyni a přiveďte trochu exotiky na svůj stůl.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 150 g bambusových výhonků
- 150 g hráškových lusků
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce kari pasty
- 2 lžičky cukru
- sůl a pepř podle chuti
- koriandr na dochucení
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm na kostky nakrájené kuřecí maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte na plátky nakrájenou papriku, na plátky nakrájenou mrkev, bambusové výhonky a hráškové lusky. Smažte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte rybí omáčku, kari pastu, cukr, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Před podáváním posypte jídlo nasekaným koriandrem.