11. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Plněné empanady z masa
zdroj: Recepty 24/7

Plněné empanady z masa: Rychlý a chutný recept, který Vás zavede do světa argentinské kuchyně. Naučte se, jak připravit lahodné plněné empanady z masa. Čerstvé a jemně ochucené mleté maso je zabaleno v tenkém těstě, které po upečení získá křupavou a zlatavou krustu. Následujte jednoduchý postup a překvapte své blízké tímto tradičním argentinským delikátem. Dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost plnou chuti a radosti.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 rajče, nakrájené na malé kousky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 až 3 plátky listového těsta
  • 1 vejce, rozšlehané

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli, česnek, papriku a rajče, dokud nezměknou.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není zcela prosmažené.
  3. Přidáme kmín, sladkou papriku, sůl a pepř a promícháme.
  4. Plátky listového těsta rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
  5. Na každé kolečko těsta dáme lžičku náplně a okraje spojíme, tvoříme poloměsíčky.
  6. Jemně vyklepeme okraje nože na spojích empanad, abychom je pevněji uzavřeli.
  7. Vejcem potřeme empanady, abychom dosáhli křupavého povrchu.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *