11. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Plněné empanady z masa: Rychlý a chutný recept, který Vás zavede do světa argentinské kuchyně. Naučte se, jak připravit lahodné plněné empanady z masa. Čerstvé a jemně ochucené mleté maso je zabaleno v tenkém těstě, které po upečení získá křupavou a zlatavou krustu. Následujte jednoduchý postup a překvapte své blízké tímto tradičním argentinským delikátem. Dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost plnou chuti a radosti.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 2 až 3 plátky listového těsta
- 1 vejce, rozšlehané
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, česnek, papriku a rajče, dokud nezměknou.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není zcela prosmažené.
- Přidáme kmín, sladkou papriku, sůl a pepř a promícháme.
- Plátky listového těsta rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
- Na každé kolečko těsta dáme lžičku náplně a okraje spojíme, tvoříme poloměsíčky.
- Jemně vyklepeme okraje nože na spojích empanad, abychom je pevněji uzavřeli.
- Vejcem potřeme empanady, abychom dosáhli křupavého povrchu.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.