10. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kurma masala – lahodný vegetariánský recept plný bohatého kořenění a aromatických bylin. Tento tradiční indický jídlo je připraven s množstvím zeleniny a směsí exotických koření, která dodává jídlu jedinečnou chuť a vůni. Připravte si tento vegetariánský kurma masala a užijte si autentický indický zážitek doma. Snažíte se přidat do svého jídelníčku více rostlinné stravy? Tento recept je pro vás!
Suroviny
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 200 g vařených brambor
- 400 g rajčat z konzervy
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce korma curry pasty
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej pro smažení
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
- Na drobno nakrájenou cibuli a česnek smažte dozlatova.
- Přidejte korma curry pastu a nechte ji chvíli na pánvi osmahnout.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a smažte je pár minut, dokud se nezměknou.
- Přidejte rajčata z konzervy a vařené brambory. Promíchejte.
- Přidejte mletou kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Nalijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Povařte 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Přidejte hrášek a nechejte vařit dalších 5 minut.
- Hotovou kurma masalu podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.