10. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si výjimečnou chuť a jednoduchou přípravu s receptem na kuře s lahodnou mandlovou omáčkou. Tento jedinečný pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou omáčkou plnou jemných mandlových chutí. Připravte si ho rychle a snadno s naším podrobným návodem a užijte si exoticky laděnou večeři plnou vynikajících příchutí. Nezapomeňte si připravit také přílohu, která bude dokonale ladit s touto delikatesou.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 100 g mandlí
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 300 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá petrželka na ozdobení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Mandle opražte na pánvi, nechte vychladnout a nasekejte na hrubo.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekané šalotky a česnek. Osmažte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékejte, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte máslo a nechte rozpustit. Následně zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte nasekané mandle a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit asi 5 minut, dokud se mírně neindikuje.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Pokrm podávejte posypaný čerstvě nasekanou petrželkou.