10. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Freskový vietnamský salát
zdroj: Recepty 24/7

Freskový vietnamský salát je osvěžující a chutný pokrm, který vás pohladí na jazyku. Tento jednoduchý recept kombinuje čerstvé bylinky, křupavou zeleninu a šťavnaté krevety do jedinečného salátu, který vás okouzlí svou chutí i vzhledem. S použitím tradičních vietnamských ingrediencí, jako je rybí omáčka a čerstvý limetkový džus, se tento salát stává skutečným lahůdkou. Skvělou volbou pro léto, kdy hledáte jednoduché a lehké recepty plné chuti a zdravé výživy. Připravte si tento freskový vietnamský salát a pozvěte své chuťové buňky na jízdu do exotického Vietnamu. Bude to nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Freskový vietnamský salát

Suroviny

  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 mrkev, na tenké nudličky
  • 1 okurka, na tenké nudličky
  • 1 červená paprika, na tenké nudličky
  • 100 g čerstvé mátové nať, nasekané
  • 100 g čerstvé koriandrové lístky, nasekané
  • 100 g pražených arašídů, nasekaných
  • 1 limetka, šťáva
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička cukru
  • Soľ a korenie podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu, sceděte a nechte vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte mrkev, okurku, papriku, mátu, koriandr a arašídy.
  3. V malé misce si připravte dresing smícháním limetkové šťávy, rybí omáčky, oleje, cukru, soli a koření.
  4. Přidejte vychladlé nudle do mísy se zeleninou a zalijte je dresingem.
  5. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Vychlazený salát nechte odležet několik minut, aby se chutě prolínaly.
  7. Podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *