10. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Moravský vrabec na vínu.
zdroj: Recepty 24/7

Moravský vrabec ‍na vínu je tradiční české jídlo, které vás⁢ okouzlí⁣ bohatou ⁢chutí⁢ a aromatickou⁤ vůní. V tomto receptu si připravíte nadýchaný kus vrabce, který se dusí výtečnou směsí červeného vína, zeleniny a ⁢koření. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso, ‍perfektně dochucené a provoněné vínní esencí. Budete překvapení, jak jednoduché je připravit si ⁣Moravský vrabec na vínu doma a ⁢jak velkou slávu vám toto jídlo přinese na rodinné večeři či‌ při hostině. Dopřejte si ‌tento kulinářský zážitek plný chuťových dobrodružství a vyzkoušejte si Moravský vrabec na vínu ještě dnes!

Suroviny:

  • 1 moravský vrabec
  • 500 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2⁢ lžíce‍ hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • špetka majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte cibuli a česnek.
  2. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálte máslo a opečte na něm nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova.
  4. Mezitím omyjte moravského vrabce, osolte a opepřete ho ze všech ‌stran.
  5. Přidejte vrabce k cibuli a slanině​ a opékejte jej z⁢ obou stran, dokud nezíská zlatavou barvu.
  6. Nalijte červené víno do hrnce a nechte vařit,⁣ dokud se víno trochu ⁣nevyvaří.
  7. Přidejte ⁣hladkou mouku a promíchejte tak, aby ​se vytvořila jemná omáčka.
  8. Přilijte vývar a​ dejte vařit při střední teplotě asi 1-2 hodiny, dokud se nezměkne.
  9. Přidejte majoránku a dochuťte solí ⁢a‌ pepřem dle chuti.
  10. Vrabec by měl být měkký a šťavnatý. Než servírujte, je​ dobré jej nechat chvíli odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *