10. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově vyvážené a aromatické kari z dušeného masa je lahodnou alternativou k tradičním českým jídlům. Recept v sobě kombinuje koření, zeleninu a měkké kousky masa, které se krásně rozpadají ve vašich ústech. Bez ohledu na to, zda preferujete hovězí, vepřové nebo kuřecí maso, tento recept vám přinese slastný zážitek. Dopřejte si chuť Orienta přímo z vaší kuchyně!
Suroviny
- 500 g masa (hovězí nebo kuřecí)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 zelené papriky
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek pokrájejte na jemno a papriky nakrájejte na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kari koření a smažte ještě 1 minutu.
- Přidejte maso a smažte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte papriky, kurkumu a kokosové mléko a promíchejte.
- Ztlumte oheň, přikryjte pokličkou a nechte masa dusit asi 30 minut, dokud není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo chlebem.